Amit kínálunk...

étterem marketing - szolgáltatások

Nem zsákbamacskát...

Több, mint harminc évnyi tudás és tapasztalat birtokában állítottuk össze szolgáltatásainkat, melyek - szándékunk szerint - lefedik az étterem marketing teljes spektrumát az audittól a felszolgáló felkészítésig, a helyválasztástól a proaktív üzleti tervezésig.

 

Étterem audit

Screenshot 2019-01-23 at 19.13.31.png

Ahhoz, hogy érdemben megoldási javaslatokat tudjunk nyújtani a problémákra, illetve, hogy együtt feltérképezhessük az esetleges hiányosságokat, valamint, hogy a lehető legalaposabban kiaknázhassuk a lehetőségeket, meg kell ismernünk egy étterem működésének minden aspektusát.

Ezt a célt szolgálja az étterem audit szolgáltatásunk, melynek során - interjúk, illetve a szükséges háttérinformációk alapján - összeállítjuk az étteremre szabott stratégiai tervet.

 

Az étterem helyének kiválasztása

étterem heyének kiválasztása

Egy étterem megnyitását követően szükség esetén szinte minden koncepció megváltoztatható.Változtathatunk az arculaton, a konyhán, az étlapon, a személyzeten, de egy valamin nem...a helyen.

Az éttermünk helye alapvetően és hosszútávon határozza meg, illetve befolyásolja működésünket. Nem lehet eléggé hangsúlyozni a megfelelő helyszín kiválasztásának fontosságát. Hiába szeretnénk turistacsoportokat fogadni éttermünkben, ha közel s távol nincs hely, ahol egy busz megálljon. Hiába szeretnénk családi éttermet, ha a választott helyszín az üzleti negyed közepén található.

A restaurANTS csapata segít az étterem helyszínének, konyhájának és arculatának összehangolásában.

Személyes egyeztetésünket követően, felmérve a helyszínt, a környezetet, a célcsoportot és az elképzeléseidet javaslatot teszünk a legoptimálisabb működési modellre.

 

Az étterem nyitása

étterem nyitása

Miután megvan a helyszín, az étterem nyitására vonatkozó szabályokat és előírásokat hat fő csoportba sorolhatjuk.

 • biztonsági előírások (tűzvédelem, érintésvédelem),

 • dokumentációk és engedélyek,

 • berendezési és technológiai előírások (üzemi rész és vendégtér előírt berendezései),

 • személyi előírások (pl. végzettség, képzettség),

 • munkahelyi feltételek és munkavédelem,

 • üzemeltetési kérdések.

A fentiekhez a restaurANTS a következő szolgáltatásokat kínálja:

 • Szükséges dokumentumok és engedélyek elkészítése és beadása (önkormányzat, NEBIH, ÁNTSZ, közmű stb.),

 • HACCP rendszer kialakítás és HACCP kézikönyv,

 • üzemi rész és technológia kialakítása,

 • az étterem berendezése,

 • konyha és konyhai munkát támogató berendezések megtervezése és beszerzése,

 • a működéshez szükséges arculati és kommunikációs elemek megtervezése, elkészítése,

 • üzleti terv elkészítése

A nyitáshoz szükséges részletes dokumentum listáért lépj velünk kapcsolatba!

 

Üzleti terv készítése

Tervezés

 

Tapasztalatunk szerint az egyik legnagyobb hiba, mely az éttermek pénzügyi csődjéhez vezethet a megfelelő pénzügyi tervezés hiánya. Bármely típusú étterem esetében feltétlenül szükséges egy előzetes üzleti terv elkészítése, mely pontosan tartalmazza a szükséges befektetéseket, várható kiadásokat és tervezett bevételeket, és amelyből kimutatható, hogy mekkora tartalékkal kell rendelkezni az éttermet nyitónak.

 

Szolgáltatásaink részeként vállaljuk az étteremre szabott üzleti terv elkészítését.

 

Működés

 

A napi üzemeltetés során azonban nem elegendő a historikus könyvelési adatokra hagyatkozó üzleti modell, mert az alapján működtetni az éttermet olyan, mintha ha egy autót úgy vezetnénk, hogy közben a hátsó ablakokon nézünk ki. Az optimális működés feltétele, hogy naprakészen látjuk egymás mellett a bevételeinket és a kiadásainkat.

E nélkül csak reménykedhetünk, hogy a hónap végén profitot fog termelni az étterem.

 

Az általunk javasolt megoldás a “Bacon” rendszer, mely egy éttermekre szabott felhő alapú üzleti tervező program. A Bacon segítségével - részletes raktárkészlet nyilvántartás nélkül - tudunk pontos képet kapni éttermünk havi működéséről és elegendő időnk marad bármely veszélyhelyzet megoldására.

Az erre vonatkozó felmérések szerint a Bacon használói 3 hónap után 3-7 %-os profitnövekedést tapasztalnak. Szolgáltatásaink részeként vállaljuk a Bacon program feltelepítését, betanítását, illetve igény esetén a naprakész feltöltését is.

üzleti tervezés - étterem marketing
Étterem marketing - üzleti terv
 

Weboldal készítése és üzemeltetése

Screenshot 2019-01-23 at 14.22.29.png

A restaurANTS vállalja - a megrendelővel történő egyeztetés, illetve részletes elemzés alapján - az étterem weboldalának megtervezését, illetve elkészítését és annak folyamatos naprakészen tartását. A weboldal kialakítása az alábbi szempontok figyelembevételével történik:

 

 • célcsoport igényeinek, illetve az étterem arculatának megfelelően kialakított dizájn,

 • átlátható tartalomkezelő felület (CMS, Content Management System),

 • optimalizált keresőbarát kialakítás,

 • GDPR-nak (Általános Adatvédelmi Rendelet) megfelelő tartalmak kialakítása,

 • interaktív kommunikáció lehetősége (hozzászólások, értékelések, vélemények ,stb.),

 • weboldali tartalom összeegyeztetése az egyéb, social média platformok tartalmaival

 

Közösségi kommunikáció /influencer marketing

A restaurANTS vállalja az étterem facebook oldalának, Instragramm oldalának kialakítását és folyamatos tartalomszerkesztését, valamint Tripadvisor, Foursquare account létrehozását.

 

Ennek keretében az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

 

 • A megrendelő által biztosított vagy általunk készített és egyeztetett hírek, posztok közzététele heti legalább 5 alkalommal,

 • folyamatos monitorozás és szükség szerinti reakció munkanapokon 9.00 – 20.00 óráig,

 • statisztikák nyomon követése, havi statisztikák megküldése,

 • Google Adwords és Facebook hirdetés menedzsment

  • kampány menedzsment

  • promóciós kampányok és egyéb hirdetések

  • a kampányok paraméterezése

 

Javasoljuk az egyre nagyobb szerepet kapó "influenszerek" bevonását a kommunikációba véleménycikk, vlog, vagy rendezvényen részvételen keresztül

Screenshot 2019-01-23 at 14.36.47.png
 
Screenshot 2019-01-23 at 14.46.57.png

Ételfotózás

A fényképezés mára egyszerűbb, mint valaha volt.

Bárki tud ételfotókat készíteni akár egy okostelefon segítségével is. Ugyanakkor a professzionális ételfotózás továbbra is egy külön szakma és az így készített képek messzről kilógnak az egyen ételfotók sorából....

A restaurANTS vállalja az étterem nyitásához, majd negyedévente, illetve menüváltáskor a különböző professzionális étel, ital, illetve étteremfotók elkészítését és közlését.

 

Törzsvendég rendszer

Az étterembe látogató vendégek megtartásának egyik fontos eszköze a folyamatos kapcsolat és interaktivitás kiépítése.

 

Ezt tudja elősegíteni egy jól előkészített adatbázison alapuló törzsvendég rendszer, melynek folyamatos bővítése révén egyre több és pontosabb információt tudunk meg vendégeinkről, azok preferenciájáról és proaktívan tudunk velük kapcsolatba lépni.

 

A rendszer kiépítésében, az adatbázis struktúra felépítésében is vállaljuk az együttműködést.

Screenshot 2019-01-23 at 15.56.26.png
 

Tematikus napok, rendezvények

Screenshot 2019-01-23 at 16.14.43.png

Az étterem tematikus kínálattal és ehhez igazodó eseményekkel szinesítheti palettáját.

Ennek alapjául szolgálhat bizonyos ételek tradicionális, ünnepi szokásokhoz igazodó és szezonális megjelenése, nemzeti konyhák és/ vagy különleges italok bemutatása, borvacsorák, illetve bármi más, amit az étterem fontosnak tarthat.

Mindezeket összekapcsolathatók rendezvényekkel, meghívott vendégekkel. Ugyanakkor ezek a rendezvények önálló eseményként is megállják a helyüket és építik az étterem imidzsét.

 

Felszolgáló tréning

Tudjuk, hogy manapság milyen nehézséget jelent megfelelő személyzetet találni. Ugyanakkor a napi munkában már részt vevő kollegák esetén nemcsak  a megtartásuk a főfeladat, hanem - megfelelő motivációval - annak elérése, hogy megjelenésük, kommunikációjuk ténylegesen az étterem céljait, sikerét szolgálja, hiszen ők az étterem “arcai”, akikkel a vendégek napi szinten találkoznak.

 

A restaurANTS képzett és tapasztalt coachok-kal, valamint éttermi és kommunikációs szakemberekkel felfegyverkezve vállalja a felszolgálók felkészítését a megfelelő éttermi viselkedésre és vendégekkel történő kommunikációra.

Screenshot 2019-01-23 at 16.20.50.png

Kreatív chef és sommelier

 
Screenshot 2019-01-19 at 10.01.48.png

A kreatív chef szakérti a konyha jelenlegi elhelyezését és berendezést és segít ennek az optimalizációjában. Szükség esetén újratervezi az étlapon szereplő ételeket a fogyasztás és a vendégelégedettség növelése érdekében. Az étterem szakácsával együtt új alapokra helyezik az étlapon szereplő tételeket (ételdizájn, összetevők, árképzés). Javaslatot tesz a menü képi/tartalmi arculatának kialakítására.

 

A kreatív chef és sommelier közösen javaslatot tesznek a menün szereplő ételekhez tartozó legmegfelelőbb borpárosításokra tekintettel, a forgalmazott borokra. A sommelier ajánlatot tesz az itallap tartalmára.

Felkészítik a pincéreket, hogy a vendégeknek megfelelő tájékoztatást tudjanak adni  a felszolgált ételekről és kínált borokról.